Home » Sanatate - Sport

Rapid Steaua un derby cu traditie in cupa Romaniei

11 November 2010 12 Comments

Rapid si Steaua se intalesc joi, de la ora 20:45, pe stadionul Giulesti, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal.

Ambele formaţii joacă doar pentru orgoliu în această seară. Meciul-vedetă din sferturile Cupei României nu a stârnit insa nici o miză printre patronii de la Rapid şi Steaua. Giuleştenii au doar primă pentru câştigarea Cupei, de 10.000 de euro, în timp ce Steaua  nu şi-a fixat încă suma cu care îi va remunera pe fotbalişti.

La numai trei zile dupa duelul din etapa a 14-a a Ligi I, incheiat 0-0, Rapid si Steaua se infrunta in cea mai asteptata partida din sferturile Cupei.

Cele doua formatii au cucerit in total 32 de Cupe ale Romaniei. 20 de trofee au poposit in vitrina Stelei, in timp ce giulestenii si-au adjudecat 12.

Din declaratiile celor 2 echipe retinem.

“Vom juca de doua ori in Giulesti, ma gandeam ca ar fi fost bine sa jucam cu Brasov sau Bistrita. Pana la urma, e mai bine asa, jucatorii au sansa sa se revanseze. Avem ghinion ca jucam in Giulesti, dar trebuie sa demonstram ca suntem o echipa. Sper ca noi sa fim cei care merg mai departe” – Narcis Raducan directorul sportiv al Stelei ( la sport.ro ).

“A mai fost Rapid – Steaua si in Cupa UEFA. Ne-am dorit sa jucam in Giulesti, e bine ca asa a iesit, sortii ne-au ajutat. Steaua este o echipa grea, un adversar pe masura. Vom vedea ce va fi, timpul este scurt pana la aceasta dubla cu formatia din Ghencea. Nu imi doresc ca Steaua sa arate o alta fata in Giulesti. Publicul va fi un atuu, dar nu va fi suficient acest lucru. Un meci se castiga pe teren. Nu suntem favoritii, sansele sunt egale. Imi doream mai mult sa jucam cu Dinamo decat cu Steaua” – Dinu Gheorghe, presedinte Rapid ( pentru sport.ro )

Cele doua formatii s-au intalnit insa in diverse faze ale competitiei, multe dintre partide ramand in istorie din cauza evenimentelor de pe teren. Poate cel mai cunoscut scandal a avut la loc in semifinalele din 1989, cand partida, extrem de violenta, a fost prelungita cu peste 20 de minute, golul victoriei Stelei fiind reusit in minutul 115!

De notat este ca galeria Stelei nu vine nici astazi. Absenţi la meciul din campionat, fanii Stelei nu vor face deplasarea nici azi, pentru că nu s-au înţeles cu giuleştenii în ceea ce priveşte numărul de bilete.

12 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.