Home » Sanatate - Sport

Academia Română mulţumeşte ministrului Educaţiei pentru implicarea în soluţionarea problemei studiilor doctorale

14 May 2010 No Comment

Conducerea Academiei Române îi mulţumeşte ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, pentru atenţia acordată în analiza şi rezolvarea problemei studiilor doctorale (ciclul III – Bologna) în proiectul Legii Educaţiei Naţionale. Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a finalizat astăzi, 14 mai, dezbaterea asupra proiectului depus de Guvern în data de 12 aprilie.

„Apreciem în mod deosebit înţelegerea Dumneavoastră privind rolul Academiei Române în formarea elitelor intelectuale ale României prin Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei României”, se arată în scrisoarea de mulţumire a preşedintelui Academiei Române, acad. Ionel Haiduc.

În urma dezbaterilor din Comisia de Învăţământ, la propunerea ministrului Daniel Petru Funeriu şi cu sprijnul deputaţilor din toate grupurile parlamentare, s-a introdus în lege următorul articol, care conferă, astfel, Academiei Române calitatea de Şcoală de Înalte Studii Doctorale:„Academia Română poate înfiinţa Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei Române, care parcurge prevederile prezentei legi în privinţa autorizării, acreditării şi funcţionării ca instituţie de învăţământ superior. Şcoala de Înalte Studii Doctorale a Academiei Române poate fi instituţie organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD) şi poate organiza programe universitare de doctorat.”

Academia Română organizează studii de doctorat în 13 domenii fundamentale de ştiinţă având asigurată coordonarea ştiinţifică a celor 1300 de doctoranzi de către 175 de conducători de doctorat, din care 33 sunt academicieni. De asemenea, cele 60 de institute de cercetare ale Academiei Române oferă cadrul de cercetare şi pentru doctoranzii din alte instituţii organizatoare de studii de doctorat.
La rândul său, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, apreciază sprijinul pe care Academia Română îl acordă Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ambele instituţii fiind direct interesate în asigurarea calităţii în învăţământul superior din România.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.