Home » Politica

Proiectul “Sahul in scoli” se afla la Senat

17 May 2010 No Comment

Senatorii vor dezbate proiectul legii L298/2010, de introducere a sahului in scoli a carui initiator este deputatul democrat-liberal Dan-Radu Zatreanu.

Legea vine sa completeze procesul de modernizare si de adaptare la schimbarile din societate a invatamantului romanesc, ca o cerinta a progresului. De asemenea, initiativa deputatului Dan-Radu Zatreanu, membru al Comisiei de invatamant, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor, vizeaza si valorile educative si moral-volitive pe care le are sahul, ca sport al mintii. Copiilor practicanti ai sahului li se dezvolta inteligenta, dorinta de perfectionare, creativitatea, fair-play-ul si isi insusesc valori precum corectitudinea, toleranta, armonia. Argumentele initiatorului acestei legi sunt legate si de exemplele tarilor dezvoltate ale Europei, unde sahul este deja disciplina de studiu, recunoscuta ca formatoare de presonalitati si caractere puternice.

Initiativa deputatului Dan-Radu Zatreanu este de fapt un corolar al actiunilor sale anterioare, si aici sunt de mentionat turneele de sah de nivel international al caror presedinte al comitetelor de organizare este: “Turneul International Bucuresti”, Turneul Cotroceni” si “Turneul Parlamentarilor”, competitii care se desfasoara anual. De asemenea, legea introducerii sahului in scoli este o promisiune pe cale de a se onora, pe care Dan-Radu Zatreanu a facut-o inca din campania electorala cu care a castigat alegerile din Colegiul 14, Sectorul 3, Bucuresti. Deputatul democrat-liberal s-a angajat sa promoveze aceasta lege si in fata delegatilor prezenti la ultima adunare generala a Federatiei Romane de Sah, care va trebui sa se implice, in acceptiunea textului de lege propus, in elaborarea manualelor de sah si in formarea instructorilor care se vor afla la catedre incepand cu anul scolar 2011-2012. “Consider ca introducerea sahului in scoli nu este o actiune costisitoare, in schimb efectele studierii sistematice a sportului mintii vor fi de natura sa ridice invatamantul romanesc la standardele atinse in tarile in care sahul in scoli nu mai este de mult doar un experiment”, si-a incheiat deputatul Dan-Radu Zatreanu expunerea de motive a propunerii legislative care isi asteapta acum avizul favorabil al senatorilor

Dan-Radu Zatreanu este deputat PD-L in Colegiul 14, Sectorul 3 Bucuresti, membru al Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor.

Mai puteti citi


Etichete: , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.