Home » Politica

Demersul deputatului Dan-Radu Zatreanu privind romanii din Timoc a inceput sa produca efecte

8 May 2010 No Comment

La inceputul saptamanii, deputatul PD-L Dan-Radu Zatreanu a adresat o scrisoare doamnei Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, prin care solicita adoptarea unei declaratii oficiale cu privire la situatia romanilor de pe Valea Timocului.

Acestia sunt anchetati in masa de catre autoritatile sarbe, ca metoda de intimidare, pentru simplul motiv ca isi revendica identitatea prin semnarea listelor liderului lor, care doreste sa le sustina interesele legate de limba, de cultura si de religie in parlamentul de la Belgrad.

Scrisoarea a fost trimisa de presedintele Camerei Deputatilor la Ministerul de Externe, care, la randul sau, a trimis o nota de protest autoritatilor sarbe, fapt fara precedent in relatiile cu Belgradul. “Lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici. Eu am propus chiar si constituirea unei delegatii comune la nivelul Ministerului de Externe si a Camerei Deputatilor, care sa se deplaseze in Serbia pentru a constata respectarea drepturilor minoritatii romanesti de pe Valea Timocului. Sper sa intensificam demersurile noastre, mai ales ca actiunea de intimidare a romanilor continua” – a precizat deputatul Dan-Radu Zatreanu.

Dan-Radu Zatreanu este deputat PD-L in Colegiul 14, Sectorul 3 Bucuresti, membru al Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor.

Mai puteti citi


Etichete: , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.