Home » Politica

10 ani de probatiune in judetul Vrancea

17 May 2010 No Comment

Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea organizează marţi, 18 mai 2010, Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice cu titlul „10 ani de probaţiune în Vrancea.” Evenimentul, prin care se marchează 10 ani de activitate a serviciului de probaţiune, va avea loc între orele 09.30 – 16.00, în cadrul Centrului de Studii Focşani al Universităţii George Bariţiu din Braşov.

La reuniune sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi din Ministerul Justiţiei, din administraţia publică locală dar şi din partea instanţelor de judecată şi a sistemului penitenciar.

Primele activităţi de probaţiune, în comunitatea vrânceană, au fost desfăşurate în perioada mai 2000 – mai 2001 de Centrul experimental de probaţiune, susţinut material şi financiar de Fundaţia „Oameni pentru Oameni” din Focşani. Prin acest proiect s-a urmărit testarea sancţiunilor alternative la detenţie în cadrul comunităţii. Rezultatele semnificative, înregistrate în Vrancea, precum şi în alte centre pilot din ţară au condus la înfiinţarea în 2001 a instituţiei probaţiunii.

În cei 10 ani de activitate, probaţiunea a reuşit să-şi dovedească utilitatea şi eficienţa în punerea în executare a sancţiunilor alternative la detenţie, contribuind la reabilitarea socială a persoanelor condamnate, menţinute în stare de libertate, dar şi la scăderea riscului ca aceste persoane să mai comită noi infracţiuni.

Totodată, prin specificul activităţii sale, probaţiunea asigură adesea cadrul pentru prestarea muncii neremunerate în folosul comunităţii, prin care persoana condamnată poate să repare prejudiciul adus comunităţii prin comiterea faptei.

Mai puteti citi


Etichete: , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.