Home » IT&C

Retelele sociale raman referreri slabi pentru site-urile din Romania

14 May 2010 No Comment

Principalele retelele sociale – Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace si Hi5 au, insumat, o contributie de sub 1% din totalul vizitatorilor site-urilor din Romania – releva un studiu al trafic.ro.

Cele cinci mari retele sociale reprezinta, in general, intre 0,01% si 0,9% din totalul referrerilor pe site-urile studiate. O exceptie o reprezinta site-urile destinate femeilor, in cazul carora cele cinci retele sociale le-au adus in martie, conjunctural, 9,74% din totalul vizitatorilor, fata de 0,07% in ianuarie si 0,72% in februarie. Tendinta de crestere din martie s-a pastrat si in aprilie, referrerii din retele sociale pe categoria Femei ajungand la 5,84%.

Clasamentul general al eficientei retelelor sociale ca referreri pentru site-uri este dominat de Facebook, urmat de Hi5 (cu jumatate din click-urile generate de Facebook), Twitter (cu aproximativ 50% din cate click-uri genereaza Hi5) si la mare distanta de Myspace si LinkedIn. Singurele categorii de site-uri in care Twitter depaseste Facebook ca referreri sunt Bani online, Locuri de munca si Stiinta si Tehnologie. Mai mult, per General, in luna martie, Facebook a atins un maxim de 1.824.000 referreri, fata de Twitter cu 233.513 reffereri in aceeasi luna. In cazul Myspace, remarcam categoriile Institutii Publice si Imobiliare, unde aceasta retea sociala a inregistrat pe parcursul celor 4 luni, 0 referreri.

In aprilie 2010, Facebook contabiliza in Romania aproximativ 1,2 milioane de conturi, iar Twitter inregistra 31.000 de conturi romanesti, conform Zelist.ro. Hi5 inregistra anul trecut peste 2 milioane de conturi.

Studiul trafic.ro a fost efectuat in perioada ianuarie-aprilie 2010 pe un numar de peste 44.000 de site-uri romanesti.

trafic.ro este primul serviciu de monitorizare si analiza in timp real a audientei web din Romania si permite compararea performantei a peste 44.000 de site-uri din online-ul romanesc.

De aiciMai puteti citi


Etichete: , , , , , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.