Home » Concerte - Muzica

EUROPAfest în jam session la Hard Rock Cafe Fără repetiţii, fără partituri. Pură inspiraţie

11 May 2010 No Comment

Dacă jazz-ul înseamnă versatilitate, forţă şi libertate prin excelenţă, EUROPAfest este o adevarată explozie de culoare şi energie pentru Bucureşti. Aerul cosmopolit şi electrizant al concertelor, spiritul liber al muzicienilor de pe tot cuprinsul Europei şi din SUA au adus în capitală atmosfera marilor oraşe în care jazz-ul e o stare de fapt. Încă de pe 7 mai, Art Center Tinerimea Română, Art Jazz Club şi Hard Rock Cafe au devenit neîncăpătoare pentru publicul venit să asculte trupele de jazz din cadrul EUROPAfest. La concertele din festival, fie şi preţ de câteva ore, atmosfera vie crează prietenii de o parte şi de alta a scenei, şi lasă în urmă senzaţia unei revelaţii.

Pe 12 mai, ora 20.30, trupele de jazz din festival se întâlnesc pe aceeaşi scenă într-unul din cele mai interesante momente din EUROPAfest – jam session. Nu întâmplător, evenimentul are loc la Hard Rock Cafe, un spaţiu în care muzica e celebrată ca filozofie de viaţă. Cu o seară înainte de Finală, artişti care concurează în Bucharest International Jazz Competition vor crea împreună, îmbinând spectaculos propriile stiluri sau influenţe tradiţionale. Astfel, pe fondul jazzului muzicienii experimentează, îndrăznesc, se provoacă dar, cel mai mult, se bucură împreună – pentru deliciul publicului – de fado, blues, ritmuri afro-americane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fără repetiţii, bazându-se doar pe inspiraţie şi pe improvizaţia de moment.
Seara de jam session precedă ultima zi de festival, 13 mai, când are loc Gala EUROPAfest, cel mai aşteptat eveniment din săptămână: finaliştii de la Bucharest International Jazz Competition îşi dispută Marele Premiu, Jeunesses Musicales International Competition îşi desemnează laureaţii, iar Casa Regală acordă Dilpoma de Excelenţă.
EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneşte într-un singur eveniment jazz, blues, pop şi clasic. Sub sloganul “Festivalul oferă ! TU alegi !” acesta oferă o agendă bogată:
- Concert de Ziua Europei
- Concerte de jazz, blues şi pop cu trupe consacrate din Europa şi SUA
- Bucharest International Jazz Competition
- Caffe Festival
- Jeunesses International Music Competition – pian
- Gala EUROPAfest

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.