Home » Concerte - Muzica

Concert Eitetsu Hayashi si Filarmonica George Enescu

29 September 2010 No Comment

20 Octombrie 2010, Ora 19.00, Sala Palatului, Bucuresti
23 Octombrie 2010, Ora 19.00, Sala Thalia, Sibiu

Eitetsu Hayashi, cel mai bun solist de Taiko (tobe japoneze), concertează, pe 20 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală si Sambata, 23 Octombrie 2010 de la ora 19.00 la Sala Thalia din Sibiu, alături de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Horia Andreescu.

Eitetsu Hayashi va interpreta “Hi-Ten-Yu – A Concerto for Japanese drum and Orchestra”, o lucrare semnată de compozitorul Isao Matshushita. De asemenea, prima parte a concertului va cuprinde lucrări ale unor compozitori consacraţi, cum ar fi George Enescu, Ciprian Porumbescu, Béla Bartók, Doru Popovici, Tiberiu Olah şi Grigoraş Dinicu.

Titlul compoziţiei, format din trei semne chinezeşti, Hi-Ten-Yu (Zbor – Rai – Joacă), semnifică metaforic zborul către rai pentru joacă între stele. Urmând structura titlului, lucrarea este divizată în trei părţi şi se dezvoltă dintr-un calm general către un dinamism viguros.

Eitetsu Hayashi, solistul concertului “Hi-Ten-Yu”, este o legendă vie cu statut de vedetă în Japonia, fiind considerat artistul care a revoluţionat modul în care Taiko este interpretat. Parte a ceremoniilor budiste şi shintoiste, Taiko a devenit un stil specific de percuţie, renumit pentru reprezentaţiile înălţătoare. Eitetsu este un important deschizător de drumuri atât pentru măiestria sa în Odaiko, cât şi datorită colaborărilor cu orchestre şi coloanelor sonore compuse pentru filme.

Eitetsu Hayashi s-a născut în Hiroshima, în 1952, şi a crescut într-un templu budist, ascultând zilnic sutrele recitate de tatăl său. La 19 ani cânta la tobe într-o trupă de factură vestică, iar în 1972 a înfiinţat legendarul grup de taiko Sado-Ondekoza şi The Demon Drummers of Japan.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, Tokio Metropolitan Governement şi Japan Foundation.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.