Home » Arta - Cultura

Saptamana Ceaikovski aduce premii de poveste pentru iubitorii de balet

8 May 2010 No Comment

Agentia Vreau Bilet omagiaza arta!

Saptamana Ceaikovski” aduce premii de poveste pentru iubitorii de balet!

Cu siguranta ziua de 7 mai nu trece neobservata printre iubitorii artei pure, caci astazi se implinesc 170 de ani de la nasterea celebrului Piotr Ilici Ceaikovski, ale carui opere bucura si emotioneaza spectatorii de toate varstele.

Sustinatoare a evenimentelor cultural-educative si in scopul de oferi romanilor cele mai frumoase spectacole, Agentia Vreau Bilet a adus luna trecuta in atentia bucurestenilor primul balet creat de Ceaikovski – “Lacul lebedelor”, urmand ca luna aceasta publicul-spectator sa savureze o noua creatie de exceptie a faimosului compozitor rus – “Frumoasa din padurea adormita”, unic interpretata de balerinii Teatrului de Opera si Balet din Kiev.

Cu aceasta ocazie Vreau Bilet dedica incepand de astazi o saptamana intreaga marelui compozitor rus, marcata prin desfasurarea unui concurs pe site-ul www.vreaubilet.ro.
Prin urmare toti romanii ce vor accesa in aceasta perioada web-site-ul Agentiei Vreau Bilet vor avea posibilitatea de a castiga 10 invitatii duble la spectacolele “Frumoasa din padurea adormita”, sustinute in turneul national dupa cum urmeaza:

• 24 Mai – Timisoara – Sala Capitol
• 25 Mai – Cluj – Casa de Cultura a Sindicatelor
• 26 Mai – Bucuresti – Sala Palatului
• 27 Mai – Constanta – Casa de Cultura a Studentilor
• 28 Mai – Galati – Teatrul Liric \’Nae Leonard\’
• 29 Mai – Targu Mures – Palatul Culturii

Pentru cei ce nu vor sa mizeze pe sansa castigului, biletele pentru acest spectacol sunt disponibile la preturi speciale in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – agentia Trident Touring, la Sala Palatului si la casele de bilete ale salilor de spectacol din fiecare localitate.

Baletul “Frumoasa din padurea adormita”, se bazeaza pe o creatie magnifica scrisa de povestitorul francez Charles Perrault in secolul al XVII-lea , in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Lansat la Paris, in ianuarie 1697, basmul a mai cunoscut cateva modificari, insa povestea de baza a ramas aceeasi: un rege si o regina au dat nastere unei fetite, Printesa Aurora, care este blestemata de zana malefica Carrabosse, ce a prezis ca intr-o zi printesa isi va intepa degetul intr-un fus si va muri. Cu toate acestea, zana buna a Liliacului reuseste sa atenueze acest blestem, promitand ca Printesa nu va muri, ci doar va cadea intr-un somn adanc de 100 de ani, din care o va trezi sarutul sincer al unui print frumos.
Amplificata de muzica inaltatoare lui P.I Ceaikovski, reprezentatia se va constitui intr-un concept coregrafic unic care va impresiona fara doar si poate publicul bucurestean si va garanta o experienta memorabila pentru toti iubitorii baletului.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.